Werkzaamheden en taken tijdens het werken op een zomerkamp of vakantiekamp in het buitenland
- Tijdens een zomerkamp begeleid je een groepje van ongeveer vijf kinderen voor één week. Je begeleidt de kinderen tijdens de activiteiten en leert ze nieuwe vaardigheden aan.
- Als kampbegeleider op een zomerkamp begeleid je kinderen die voor een week komen. Je groep bestaat uit ongeveer vijf kinderen. Als het er meer worden dan staat er vaak een tweede begeleider op de groep. De dag begint 's ochtends vroeg als de bel luidt, dit is het teken voor iedereen om op te staan. Daarna volgt een stevig ontbijt, zodat je er de hele dag tegenaan kunt. Na het ontbijt zijn er verschillende mogelijkheden, je kunt bijvoorbeeld beginnen met een activiteit zoals zwemmen, voetballen of pottenbakken. Soms beginnen de kinderen met het schoonmaken en opruimen van hun eigen slaapplek.
- Als er voor de lunch nog tijd is, doe je een tweede activiteit. Na de lunch is er vaak een rustuurtje, dat is wel nodig want het vroege opstaan en de drukke kinderen vragen veel energie. In de middag wisselt iedereen van activiteit en kunnen de kinderen iets anders proberen. Vaak is er ook tijd voor de kinderen om zelf iets te doen, zodat jij als begeleider dan even wat rustiger aan kunt doen.
- Jij helpt tijdens de activiteiten gewoon mee en er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met eventuele sporten of creatieve activiteiten die jij goed beheerst. Als je bijvoorbeeld een diploma hebt als voetbaltrainer of om dansles te geven, dan kun je naast begeleider ook docent worden, je verdeelt je tijd dan tussen beide functies.
- Rond ongeveer 18:00uur is het tijd voor het avondeten en zit iedereen weer bij elkaar in de grote zaal. Na het eten is er nog een laatste activiteit, bijvoorbeeld liedjes bij het kampvuur zingen of natuurlijk een bonte avond met grote verkleedpartijen. Uiteindelijk zorg je ervoor dat de kinderen op tijd naar bed gaan en lees je de jongere kinderen een verhaaltje voor.
- Als de kinderen op bed liggen, is het tijd voor de begeleiders om de dag te bespreken en even rustig bij te kletsen. Ook heb je dan tijd om even wat mailtjes te versturen of mensen te bellen. Uiteindelijk ga je zelf ook niet te laat naar bed want de volgende dag moet je weer vol energie de kinderen kunnen vermaken. Zomerkampen worden voornamelijk in de Verenigde Staten gehouden die hierin een echte traditie kennen. Er bestaat een grote diversiteit aan verschillende kampen, bijvoorbeeld kampen voor gehandicapten, religieuze kampen en kampen voor kinderen die willen afvallen
Gerelateerde pagina's
Werken in de outdoor en sportmanagement in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken op een camping, glamping, kampeerboerderij of resort in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Relaties en meer lezen
JoHo: crossroads via de bundel
- Wat zijn je werkzaamheden en taken tijdens het werk op een zomerkamp of vakantiekamp in het buitenland?
- Welke competenties en eigenschappen heb je nodig en kan je leren bij werken op zomerkamp of vakantiekamp in het buitenland?
- Wat is het verwachte opleidingsniveau, en wat zijn de eisen aan bij werk op een zomerkamp of vakantiekamp in het buitenland?
- Wat zijn de verdiensten en arbeidsvoorwaarden tijdens je werk op een zomerkamp of vakantiekamp in het buitenland?
- Waar vind je ervaringen over werken op een zomerkamp en vakantiekamp in het buitenland?
Activiteiten
Nieuws
Partners: met impact
JoHo: crossroads in spotlight
- 1 of 2
- volgende ›
Chapters
Teksten & Informatie
JoHo: paginawijzer
JoHo 'chapter 'pagina
Wat vind je op een JoHo 'chapter' pagina?
- JoHo chapters zijn tekstblokken en hoofdstukken rond een specifieke vraag of een deelonderwerp
Crossroad: volgen
- Via een beperkt aantal geselecteerde webpagina's kan je verder reizen op de JoHo website
Crossroad: kiezen
- Via alle aan het chapter verbonden webpagina's kan je verder lezen in een volgend hoofdstuk of tekstonderdeel.
Footprints: bewaren
- Je kunt deze pagina bewaren in je persoonlijke lijsten zoals: je eigen paginabundel, je to-do-list, je checklist of bijvoorbeeld je meeneem(pack)lijst. Je vindt jouw persoonlijke lijsten onderaan vrijwel elke webpagina of op je userpage
- Dit is een service voor JoHo donateurs en abonnees.
Aanmelden
- Hier kun je naar de pagina om je aan te sluiten bij JoHo, JoHo te steunen en zelf en volledig gebruik te kunnen maken van alle teksten en tools.
Aanmelding: checken
- Hier vind je wat jouw status is als JoHo donateur of abonnee
Prints: maken
- Dit is een service voor wie bij JoHo is aangesloten. Wil je een tekst overzichtelijk printen, gebruik dan deze knop.
JoHo: aanmelden of upgraden
JoHo: footprint achterlaten