Wat is je gelukkig voelen, wat is tevreden zijn en wat zijn contenties?
- Wat is geluk en je gelukkig voelen?
- Wat is je tevreden voelen en contentheid?
- Wat zijn de elementen van geluk en tevredenheid?
- Hoe verhouden de motivaties voor geluk en tevredenheid zich met waarden en normen?
- Hoe verhouden de motivaties zich met competenties?
- Hoe verhouden de motivaties zich met emoties?
- Meer lezen over waarden en normen
Wat is geluk en je gelukkig voelen?
- Geluk gaat over je algehele welzijn, over je tevredenheid met het leven en de rol die je daar in speelt.
- Aristoteles beschouwde geluk als het ultieme doel in het leven. Jezelf laten bloeien als een boom die steeds met bloemen en bladeren zijn sporen achter laat. Het beste in jezelf naar boven halen en zoveel mogelijk talenten en goede eigenschappen stimuleren. Als je met goede bedoelingen handelt en eraan werkt om jezelf te verbeteren, is het alsof je een boom bent die zijn takken naar de zon groeit. Aristoteles geloofde dat er vier niveaus van geluk zij: geluk door onmiddellijke bevrediging, door vergelijking en prestatie, door het leveren van positieve bijdragen, en door het bereiken van vervulling.
Wat is je tevreden voelen en contentheid?
- Je content voelen en contentheid is een vorm van geluk en tevredenheid. Bij contentheid wordt uitgegaan van de motivaties die leiden tot een leven waarbij je bewust, onafhankelijk, zinvol en evenwichtig in het leven komt te staan.
Wat zijn de elementen van geluk en tevredenheid?
- Er zijn 12 basismotivaties (kernelementen, contenties) die leiden tot een tevreden leven, een tevreden groep of een tevreden maatschappij.
-
Het betreft motivaties die een rol spelen bij de mate van tevredenheid die je als mens of als groep mensen (organisatie, familie) zou kunnen hebben. Deze motivaties komen al sinds de oudheid in de literatuur voor. Ze worden aangemerkt als cruciale en bepalende elementen in het kader van geluk en tevredenheid.
-
Tot de basismotivaties motivaties worden gerekend:
- Zelfbewust zijn en voelen
- Onafhankelijk zijn en voelen
- Onbeperkt voelen
- Zinvol bezig zijn
- Empathisch zijn en meevoelen
- Ervaringen opdoen em meemaken
- Evenwichtig zijn en voelen
- Betrokken zijn en voelen
- Contactueel zijn en voelen
- Behulpzaam zijn en voelen
- Bewust zijn van je stappen
- Bewust zijn van je kleine successen
Hoe verhouden de motivaties voor geluk en tevredenheid zich met waarden en normen?
-
Waarden en normen zijn de idealen en motieven die in een samenleving of groep als nastrevenswaardig worden beschouwd.
-
Dit streven is in principe terug te brengen tot overleven en in stand houden van de groep, waarbij groepen die streven naar tevredenheid een sterkere kans maken op overleving.
-
Persoonlijke waarden kan je zien als de eigenschappen die jij zelf belangrijk vindt.
-
Sommige waarden lijken minder met persoonlijk eigenschappen te maken te hebben, dat lijken meer een soort maatschappelijke eigenschappen (vrijheid, gelijkheid, e.d.), maar uiteindelijk kan je die toch ook vaak terugbrengen naar jouw eigenschappen (jouw gevoel van vrijheid, jouw behoefte aan gelijkheid). Hier kan je ook spreken van je eigen idealen.
-
Deze idealen vormen de basis voor je motivaties die leiden tot een leven waarbij je meer bewust, onafhankelijk, zinvol, betrokken, behulpzaam of evenwichtig in het leven komt te staan.
Hoe verhouden de motivaties zich met competenties?
-
Vaardigheden (competenties) kunnen worden ingezet om bepaalde waarden te bereiken.
-
Vaardigheden staan in het algemeen in verband met een bepaalde staat van gesteldheid of gevolg van emoties, ze hebben daar invloed op.
Hoe verhouden de motivaties zich met emoties?
-
Emoties fungeren als prikkels, signalen (van gesteldheid) die aangeven dat je een andere kant op zou moeten bewegen, of die juist bevestigen dat je op een goede weg zit.
-
Vaardigheden en emoties kan je in meer of mindere mate leren beheersen, controleren, stimuleren, aanleren of afleren.
Meer lezen over waarden en normen
Inspiratie en zingeving in je omgeving of het buitenland: thema's en startpagina's
Behulpzaamheid versus onbehulpzaamheid: help jezelf door de ander te helpen
Contact en respect op reis en in het buitenland
Dieren verzorgen en natuur beschermen in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Fondsenwerving en crowdfunding voor je projecten of activiteiten in het buitenland
Gelukkig en tevreden voelen door te weten wat je wilt, of te weten wat je niet wil
Inspiratie zoeken en zingeving vinden in binnen- en buitenland
Werken bij een internationale organisatie of non-profit instelling in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Keuze & Twijfel: van keuzestress naar een goede beslissing
Onafhankelijkheid versus afhankelijkheid: blijf bij jezelf en laat die kudde achter je
Natuur beschermen en duurzaam reizen
Project starten en initiatief nemen in het buitenland
Vraag stellen en antwoord zoeken: van probleem naar oplossing gaan
Vrijwilligerswerk in het buitenland doen en vacatures voor vrijwilligerswerk
Eten in het buitenland en wereldrecepten maken
Werkplezier en energie van je werk krijgen: leer je om te werken of werk je om te leren?
Zingeving en motivatie: zoek voldoening bij studie, werk, reizen en de wereld om je heen
Zelfbewust zijn versus onzekerheid: ontdek je kwaliteiten, verkrijg zelfinzicht en omzeil je klippen
Hoe krijg je zelfinzicht, kom je achter je drijfveren en vind je zingeving: vragen en antwoorden
Hoe ben je eerlijk naar jezelf?
Hoe kan je zo eerlijk mogelijk naar jezelf zijn of worden?
-
Probeer zo eerlijk mogelijk over jezelf te zijn, iets wat niet altijd meevalt.
-
Iedereen heeft er last van dat jezelf voor de gek houden in deze samenleving vaak een handige strategie is om je keuzes te maken, om vooruit te komen of om te voorkomen dat je last krijgt van allerlei ingewikkelde zaken die, als je er echt over na gaat denken onoplosbaar, uitzichtloos of zinloos lijken te worden.
-
Probeer bij het eerlijk zijn niet rekening te houden met de omgeving, de toekomst, het verleden etc. Probeer het terug te brengen tot iets kleins; de vraag 'wat vind ik van leren?' is heel groot maar door het terug te brengen naar kleine leerervaringen zoals de voetbaltraining die je graag volgt, de les geschiedenis die je inspireert of de les wiskunde waarbij je in slaap valt, krijg je een beter beeld.
-
Probeer vergelijkingen te maken met zaken die dicht in de buurt zitten. Bij de vraag 'wat vind ik van werken in groepsverband' kan je je ervaringen in de klas naast ervaringen leggen in je vriendengroep, je familie of het team waarmee je hebt gewerkt tijdens je eerste of laatste baan.
-
Probeer je negatieve en positieve ervaringen/gevoelens met betrekking tot dezelfde eigenschap of vaardigheden naast elkaar te zetten. Stel je denkt na over je doorzettingsvermogen of behoefte aan afzien, kijk dan eens naar al die zaken die je nooit hebt afgemaakt of waar je balend mee bent doorgegaan en zet die af tegen zaken die je moeiteloos hebt afgerond en waar je juist energie van hebt gekregen of waarbij je de pijn van het afzien niet als negatief hebt ervaren.
-
Moeilijk maar uitdagend is om te kijken of je er ook achter kan komen waarom je vergelijkbare zaken toch op heel verschillende wijze kan ervaren.
Hoe creëer je een goed beeld van jezelf voor je studie, stage, reis of carrièrekeuze?
Een beeld creëren van jezelf voor je studie, stage, reis of carrièrekeuze:
- Zet activiteiten waar jij actief in bent geweest op een rijtje, zoals banen - bijbanen - zomerbanen - vakanties - reiservaringen - groepsactiviteiten - familiebijeenkomsten - commissie - vrijwilligerswerk - etc.
- Probeer daarachter te zetten welke vaardigheden of eigenschappen je daarvoor nodig had.
- Probeer ook aan te geven welke vaardigheden of eigenschappen je daar hebt verbeterd.
- Probeer ook aan te geven of je heb gemerkt dat je ergens plezier in had of er naar verloop van tijd plezier in hebt gekregen.
- Probeer ook aan te geven of je hebt gemerkt dat je in sommige zaken weinig tot geen plezier had en, iets moeilijker, probeer aan te geven waaraan dat mogelijk heeft gelegen (een vervelende collega kan een werkervaring flink negatief beïnvloeden en slecht weer tijdens een strandvakantie draagt in het algemeen ook niet bij aan de vakantievreugde).
Hoe ga je om met de mening van een ander over je kwaliteiten of competenties?
Hoe ga je om met de mening van een ander over jou en over je kwaliteiten?
- Vraag vooral ook eens de mening van anderen die jou goed kennen en probeer hun mening een plek te geven in je proces naar meer zelfkennis.
- Let er echter op dat je ook weer niet teveel waarde hecht aan de mening van een ander. De kans dat die ander zichzelf zo goed kent dat zijn mening over jou ook heel veel waarde heeft, is erg klein.
- Gebruik de meningen van anderen dus wel maar relativeer de waarde.
Hoe kan je een goed oordeel vormen over je eigenschappen, talenten en aanleg?
Hoe vorm je een oordeel over je kwaliteiten?
- Oordeel niet te snel. De ervaring is dat je veel zaken pas positief gaat ervaren als je er goed in bent geworden of als de omstandigheden ook bijdragen aan een positieve ervaring.
- Oordeel op grond van verschillende achtergronden: probeer om ervaringen op te doen in verschillende omgevingen en onder verschillende omstandigheden om zo een beter beeld te krijgen. Voorbeeld: of je het leuk vindt om anderen iets te leren kan je aflezen aan je ervaringen als bijlesgever maar ook aan je ervaringen als oppas bij de kinderen van de buren.
- Oordeel in grote lijnen. Als je positieve ervaringen hebt als zeilkampleider, jeugdtrainer of horeca-coördinator dan kan het zijn dat je plezier gaat beleven aan leidinggeven aan een groep medewerkers. Dus dat bijvoorbeeld management bij je kan passen of een coördinerende functie. Maar als je tijdens je eerste grotere coördinerende functie merkt dat onder stress werken of bijvoorbeeld oudere collega’s aansturen je echt niet meevalt, dan zegt dat nog weinig over je ervaringen na een aantal jaar op latere leeftijd. Probeer dus ook je ervaringen langs een soort tijdlijn te leggen. Ervaringen hoeven niet consequent te zijn.
- Probeer er rekening mee te houden dat je sommige zaken echt nog niet kan weten, tenzij je er jarenlang mee bezig bent geweest.
- Check of gebruik ook eens de JoHo competentie- en contentietools!
Waarom besta je, wie wil je zijn, wat zijn je drijfveren en wat kan je doen?
JoHo tool: Log in of lees meer over
- Hoe bepaal je je eigen missie, visie en strategie?,
- waarom besta je, wat zijn je drijfveren?
- wie wil je zijn?
- wat moet je doen?
- wat is je aanpak?
Waarom is het zo moeilijk om erachter te komen wat je leuk vindt?
Waarom is het nu zo moeilijk om erachter te komen wat je leuk vindt?
- Iets leuk vinden heeft deels te maken met jouw eigen keuze om iets leuk te vinden, en deels om het ook leuk te maken. Daarnaast speelt mee dat je je er bewust van moet zijn, achter die keuzes moet gaan staan en eerlijk naar jezelf en je omgeving moet proberen te blijven.
Keuzes maken is moeilijk
- We hebben allemaal last van het feit dat keuzes maken makkelijker is gezegd dan gedaan. Keuzes hebben consequenties, keuzes lijken soms onbereikbaar ("wie voor een dubbeltje is geboren, wordt nooit een kwartje"), keuzes zijn moeilijk los te koppelen van de situatie waar je je nu in bevindt en keuzes zijn heel moeilijk eerlijk te maken.
- Eerlijk zijn naar jezelf valt vaak echt niet mee.
Keuzes kunnen vergaande conseqenties hebben
- Iets echt leuk vinden, kan vergaande consequenties hebben voor jezelf of je omgeving. Een baan in het buitenland, een nieuwe vriendengroep, een andere relatie, het zijn allemaal zaken waar je vaak eigenlijk niet aan wilt denken. Ze uitspreken is al lastig, laat staan ze uitvoeren .. dan is het toch makkelijker om het gewoon weg te drukken of er voor weg te lopen.
Kiezen voor veiligheid is makkelijker
- Kiezen voor veiligheid en wat je kent, is makkelijker dan kiezen voor dat wat je nog niet kent. Vaak zal je door voorwaarden te koppelen aan bepaalde keuzes het voor jezelf makkelijker maken om voor de veilige bekende weg te kiezen.
Wat vind jij nu leuk en hoe kom je achter ‘je passie'?
Doe wat je leuk vindt... maar wat vind je nu leuk en hoe kom je achter ‘je passie'?
- Nog los van de vraag of een passie wel echt bestaat, is het wel een handige houvast bij vragen over wat je nu leuk vindt en wat leuk vinden dan wel is.
- Een zogenaamde passie kan je komen aanwaaien, daar rol je soms in zonder dat je het door hebt. Je kunt er ook wat meer moeite voor doen, door het op te zoeken en je er zo in te laten rollen. Je eerste biertje of wijntje smaakt vaak heel anders dan je honderdste of je laatste.
- Moeilijker wordt het als je er meer moeite voor moet gaan doen en het niet vanzelf gaat. Zeker als je verwachtingspatroon vanaf het begin heel hoog is en je continu naar je kennis of buurman blijft kijken die zo gepassioneerd praat over zijn hobby, werk of studie. Het kan dan steeds moeilijker worden om erachter te komen wat jouw passie is of wat jij nu echt leuk vindt.
- Check en gebruik de JoHo competentietools
Wie en wat kan je helpen bij het zoeken naar wat je wil, wat je nu echt leuk vindt?
Wat kan je helpen bij het zoeken naar wat je wil, wat je nu echt leuk vindt?
- Neem de tijd, schrijf zaken op, leg het weer weg en pak het de volgende dag, de volgende maand of het volgende jaar weer op.
- Laat je negativiteit even varen. Bijna iedereen heeft bij tijd en wijle meer en minder last van negativiteit, maar in dit proces moet je echt je best doen om het zo ver mogelijk weg te stoppen.
- Gebruik de lijsten met eigenschappen en vaardigheden en maak drie lijstjes: één met de voor jou 25 belangrijkste, de 10 belangrijkste en de 3 belangrijkste.
- Kijk om je heen, lees verhalen van anderen die op zoek zijn naar hun drijfveren, verdiep je in de arbeidsmarkt en andere zaken die zin (kunnen) geven aan je bestaan.
- Denk eens na over een sabbatical, een tussenjaar, wat zou je dan het liefste willen doen, met wie, waar en hoe en als dat juist de vraag is, neem dan de volgende stap in overweging.
- Probeer op een rustig moment op een rustige lokatie rustig na te denken over je mogelijkheden zonder daarbij alle beperkingen die er nu zijn op te roepen of beperkingen die er mogelijk nog gaan komen. Denk leeftijdloos, relatieloos, baanloos, etc. Laat je onzekerheden los en durf een keer te dromen. Het maakt in dit geval niet uit dat je droom uiteindelijk toch nooit bereikbaar is, maar het helpt je om meer achter je ultieme drijfveren te komen. Lukt het je niet om groots te dromen, zoek het dan dichter bij huis en maak het kleiner.
- Probeer uit te zoeken waar je dromen vandaan komen, ga op zoek naar je eerlijkheid. Komt je droom niet voort uit het afstand willen nemen van je ouders of is het er juist van jongs af aan ingepompt? Waarom denk je dat je droomt wat je droomt?
- Maak een tekening van al je wensen, schrijf een essay, plak foto's op een board (je eigen moodboard), kies wat bij je past.
Wat wil je? Wat kan je? Wat zou je moeten willen? Wat is jouw weg naar jouw visie en strategie voor het leven?
Welke weg kies jij zelf, wat is jouw weg naar je eigen 'business plan', je missie, visie en strategie?
- Het is niet voor niets dat vrijwel elk bedrijf en vrijwel elke organisatie veel tijd stopt in het bepalen van de eigen missie, visie en strategie.
- Het is niet altijd makkelijk en zelfs over de uitleg van termen lijkt niemand het eens te zijn maar eigenlijk doet het niet zoveel ter zake. Bijna alle wegen leiden hier tot meer en soms voldoende zelfinzicht.
- Dus ook voor jou kan het een handige kapstok zijn om je zelfonderzoek mee af te sluiten.
- Hier vind je de kapstok waar al miljoenen organisaties gebruik van maken en die nu is toegepast op jou als individu. Misschien niet makkelijk maar ook organisaties doen er soms jaren over en stellen ook regelmatig hun missie of visie bij.
Log in en lees hieronder verder
Wat kan je doen om je zelfinzicht en zelfkennis te versterken of verbeteren?
Welke vragen en tools kunnen helpen bij zelfinzicht en zelfkennis?
-
Wat is jouw neiging bij conflict? Ga je in fight, flight of freeze modus?
-
Hoe denk je? Denk je vanuit concrete situaties of zie je situaties meer abstract? Zie je beperkingen of juist kansen?
-
Hoe vorm je je mening? Wat zijn je onderliggende overtuigingen? Over jezelf? Over de wereld?
-
Wat zijn thema’s die je terug ziet in wat je doet (niet wat je wilt/wat je hoopt)?
-
Gebruik het kernkwadrant om inzicht te krijgen in je blinde vlek en je kwaliteiten: zie JoHo WorldSupporter voor meer uitleg
-
Verzamel jouw 'verhalen' (zie ook: how to find your why van Simon Sinek) – wees zo specifiek mogelijk in de beantwoording ervan
-
Wie heeft je geholpen om de persoon te worden die je vandaag de dag bent?
-
Denk aan een moment op je werk waarin je dacht ‘dat had ik ook vrijwillig willen doen’? Wat gebeurde er die dag dat je dat gevoel had?
-
Denk eens aan het meest verschrikkelijke moment op je werk. Zo een waarvan je hoopt dat je die niet meer mee gaat maken. Wat was er gebeurd?
-
Wat is je eerste, specifieke herinnering als kind? Beschrijf het eerste moment dat in je op komt.
-
Op school, wat was een ervaring die je fantastisch vond?
-
Wat is een cruciaal moment geweest in je leven, een waardoor je je realiseerde dat niets meer hetzelfde zou zijn.
-
Wat is er gebeurd in je leven dat er voor zorgde dat je heel anders begon te denken over de wereld en jouw rol erin?
-
Wat was een tijd waarin je iemand anders kon helpen, waarna je een enorm goed gevoel over hield, een gevoel waarin je merkte dat je echt iets had gedaan dat het verschil maakt?
-
Zelfbewust zijn versus onzekerheid: ontdek je kwaliteiten, verkrijg zelfinzicht en omzeil je klippen
Zingeving en motivatie: zoek voldoening bij studie, werk, reizen en de wereld om je heen
Au pair worden in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Dieren verzorgen en natuur beschermen in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland bij events en in de entertainment in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in de Fysiotherapie en revalidatie zorg in het buitenland via betaald werk, stage en vrijwilligerswerk
Jurist en juridische werkzaamheden in het buitenland via betaald werk, stage en vrijwilligerswerk
Lesgeven in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Maatschappelijk dienstverlener en sociaal werk in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Online werken vanuit het buitenland als digital nomad of working nomad
Werken in de outdoor en sportmanagement in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Personeelsmedewerker en arbeidsbemiddeling in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Psycholoog en coach in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Reisleider en reizen begeleiden in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in het toerisme en de reissector in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken als onderzoeker en in de wetenschap in het buitenland via betaald werk, stage en vrijwilligerswerk
Werken bij een internationale organisatie of non-profit instelling in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in een duurzame lodge, ecohotel of safaricamp via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in een hotel of hostel in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in de marketing en communicatie in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in de bouw, ict, techniek en transport in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in de wintersport via betaald werk, stage en vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland bij een helpdesk of call center via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland als duikinstructeur of divemaster via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland bij een skischool als skileraar of snowboardinstructeur via betaald werk, stage en vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland in een bar, cafe, club, discotheek of restaurant via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland met kinderen en jongeren via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland op het gebied van management en organisatie via betaald werk, stage en vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland op het gebied van beleid en bestuur via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken op een camping, glamping, kampeerboerderij of resort in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken op een boerderij in het buitenland en fruit plukken via betaald werk, stage en vrijwilligerswerk
Werken op een cruiseschip of zeiljacht in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken op een zomerkamp en activiteiten begeleiden in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken op het gebied van milieu en duurzaamheid in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken met een working holiday visum en werkvakanties in het buitenland
Vrijwilligerswerk in het buitenland doen en vacatures voor vrijwilligerswerk
Stage in het buitenland en vacatures voor stagelopen in het buitenland
TEFL cursus volgen en Engelse les geven in het buitenland
Werken in zorg en medische werk in het buitenland via betaald werk, stage en vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland
- Zie hieronder selecties uit de mogelijkheden, vacatures, activiteiten en reisverzekeringen rond het thema: Zingeving zoeken en werkplezier vinden.
- Mocht je niet zijn ingelogd maak dan gebruik van overige content
Titel | ||
---|---|---|
Richmond Vale Academy | ||
Oneworld | ||
Landelijke Pijn Organisatie (LPO) |
Warmetruiendag 2025 - Doe Mee! - sanderP Elk jaar organiseert het Klimaatverbond Nederland de nationale Warmetruiendag. in 2025 zal dit voor de 19e keer... |
|
World Cleanup Day 2025 - mike123 World Cleanup Day 2025 - 20 september Sluit je ook in 2025 weer aan bij deze wereldwijde schoonmaakactie - World... |
|
Rijn CleanUp 2025 in Nederland & Duitsland - sanderP In 2025 gaan we proberen om een nog groter deel van de oevers van de Rijn te ontdoen van zwerfafval. Op 13 september... |
|
Part-time work at JoHo: Author of JoHo summaries & Choice assistance - JoHo Foundation JoHo is continuously looking for authors JoHo works with authors who have completed and understood the subjects and... |
|
Draag jouw steentje bij door het geven van les, het doen van onderzoek of het helpen van projecten in Afrika - Activities Abroad Supporter Draag jouw steentje bij door het geven van (Engelse) lessen en het doen van spelletjes met de kinderen in het... |
|
De Haagse Soepbus - volunteers wanted - juliettekwee I have been volunteering for a while at the Stichting de Haagse soepbus. The advantage is that these shifts are short,... |
|
Voor langere tijd naar Afrika? Run een hulpproject in Malawi met bijbehorende camping in een unieke omgeving! - Activities Abroad Supporter Je bent eindverantwoordelijk voor de projecten in Malawi en het eerste aanspreekpunt voor de lokale manager en de... |
|
Vind je het leuk om les te geven? Help dan als vrijwilliger mee aan het beschermen van de natuur! - Activities Abroad Supporter Vind je het leuk om les te geven? Help dan als vrijwilliger mee aan het beschermen van de... |
|
Werken als bestuursmedewerker op internationaal gebied - Activities Abroad Supporter Kom werken als advocaat in Nederland... |
|
Ben jij geïnteresseerd in technologie, elektronica en games? Spreek jij tenminste twee talen vloeiend? En wil je graag vanuit huis werken? Werk dan als customer support agent! - Activities Abroad Supporter Ben jij geïnteresseerd in technologie, elektronica en games? Spreek jij tenminste twee talen vloeiend? En wil je graag... |
Dankbaar - Fleur van Beek Mensen kunnen je vertellen over de geuren en kleuren van Afrika, over de dankbaarheid en openhartigheid van haar mensen... |
|
Tussenjaar: Hoe maak je een plan en bereid je je voor? - suzedegroot Het is zover, je hebt eindelijk die beslissing gemaakt om dan echt een tussenjaar te nemen na je middelbare school,... |
|
De essentie van Victor Frankl's Man's Search for Meaning - Lisalotte van der Tas Het was de derde keer in een week tijd dat het boek 'Man's Search For Meaning' aangehaald werd in een boek of blog. En... |
|
Getting Shit done - juliettekwee How to get things done for others or yourself: Zen Habits Sometimes it is hard to get your act together, by... |
|
Frequently Read Books - Books to Re-Read and Re-Read Again and Again - Lisalotte van der Tas Some books are there for life. You won't sell them ever! Some books are there to read whenever you're looking for... |
|
The people behind.... - juliettekwee .... plant cutting libraries and book give away closets. Sometimes I forget it is not normal in other... |
|
Banaan met een verhaal - koert hommel In mijn regionale krant BNDeStem lees ik een artikel over de Organto eerlijke banaan. Organto is bekend van het... |
|
Freediving Coaches of Asia - juliettekwee In my opinion, this is an ode to Jeroen, and in my opinion the organisation of the year is: Freediving Coaches of Asia.... |
|
Too Good To Go - juliettekwee In case you have not heard of Too Good To Go, you have now.... It is an application to connect supermarkets, stores and... |
|
Energy coach for one day and for life now... - juliettekwee The Energybank (Energiebank) is a national organisation with different departments in the Netherlands, helping people... |
- Accommodatie regelen in het buitenland
- Alles voorbereiden voor een goede reis en een succesvol verblijf in het buitenland
- Avontuurlijke en sportieve activiteiten in het buitenland doen
- Bestemming zoeken en land kiezen
- Coaching en persoonlijk advies vragen
- Contact onderhouden in het buitenland
- Duurzaam reizen en anderen respecteren in het buitenland
- Goede doelen steunen en projecten opzetten in het buitenland
- Koken van internationale recepten en lokale gerechten
- Mensenrechten beschermen en verdedigen
- Natuur en milieu beschermen
- Onderzoek doen en promoveren in het buitenland
- Ontdekken en ontmoeten in het buitenland
- Reizen maken in het buitenland
- Stagelopen, traineeship doen en werkervaring opdoen
- Studeren in het buitenland
- Taal leren en taalcursus volgen in het buitenland
- TEFL cursus volgen en engelse les geven in het buitenland
- Tussenjaar in het buitenland
- Vaardigheden trainen
- Verzekering afsluiten bij vertrek naar het buitenland
- Vrijwilligerswerk in het buitenland doen
- Wereldreis maken
- Werken als expat in het buitenland
- Werken in buitenland
- Wonen in het buitenland
Hoe vind je een goede en dekkende verzekering die past bij je activiteiten in het buitenland
JoHo adviseert iedereen die naar het buitenland vertrekt om te zorgen dat:
- ze een verzekering nemen die voor de passende periode en vóór vertrek is afgesloten.
- ze een verzekering nemen die geldig is voor de leeftijd, de nationaliteit en de woonplaats van de verzekerde.
- ze een verzekering nemen die geldig is in het gebied waar ze gaan reizen of wonen.
- ze voldoende verzekerd zijn voor de sporten en activiteiten die ze gaan uitoefenen.
- ze verzekerd zijn voor SOS hulpverlening en voor vervroegde terugkeer voor als er iets met hen gebeurt, of met de directe familie.
- ze medische kosten tot de kostprijs (wat het daadwerkelijk kost) verzekeren, en niet alleen voor de standaard kosten. In de meeste landen zijn de zorgkosten hoger dan in Nederland.
- ze hun bagage verzekeren of voldoende voorzorgmaatregelen nemen tegen diefstal of beschadiging.
- ze zich goed verzekeren tegen particuliere aansprakelijkheid.
- ze goed verzekerd zijn voor ongevallen.
- ze zich alleen voor rechtsbijstand verzekeren als daar direct aanleiding voor is, tenzij de dekking al automatisch in de verzekering is meegenomen.
- ze zich voor arbeidsongeschiktheid verzekeren als ze voor langere tijd gaan werken
Wat kan je verzekeren als tijdelijk naar het buitenland gaat?
- Voor een backpackverzekering: check backpacken verzekeren
- Voor een digital nomadverzekering: check nomads en ondernemers verzekeren
- Voor een reisverzekering: check je reis en rondreis verzekeren
- Voor een sportverzekering: check sport en avontuur verzekeren
- Voor een studieverzekering: check studeren in het buitenland verzekeren
- Voor een stageverzekering: check stage in het buitenland verzekeren
- Voor een werkverzekering: check betaald werk in het buitenland verzekeren
- Voor een vrijwilligersverzekering: check vrijwilligerswerk in het buitenland verzekeren
- Voor een vakantieverzekering: check je vakantie en verre reizen verzekeren
- Voo een ziektekostenverzekering: check ziektekosten in het buitenland verzekeren
Wat kan je verzekeren als je voor langere tijd naar het buitenland gaat?
- Voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering: check arbeidsongeschiktheid verzekeren
- Voor een emigratieverzekering: check wonen in het buitenland verzekeren
- Voor een huis en inboedelverzekering: check huis en inboedel verzekeren
- Voor een overbruggingsverzekering: check overbrugging bij emigratie verzekeren
- Voor een tussentijdse huis en inboedelverzekering in Nederland: check huis in Nederland verzekeren
Meer over competenties en vaardigheden rond het thema Zingeving zoeken en werkplezier vinden?
- voor competenties en vaardigheden verbeteren zie: je kwaliteiten verbeteren en versterken in binnen- en buitenland
- voor competenties en vaardigheden per studiegebied of werkveld zie: competenties en vaardigheden om te leren, te werken en te leven
Meer over organisaties en vacatures voor: Zingeving zoeken en werkplezier vinden?
- voor werken in het buitenland: zie werken in het buitenland en vacatures in het buitenland
- voor functies, rollen en werkzaamheden zie: functies en werkzaamheden tijdens je baan, stage of vrijwilligerswerk in het buitenland
Meer over stages en vacatures voor: Zingeving zoeken en werkplezier vinden?
- zie voor stagelopen in nederland: praktijkstage en afstudeerstage in Nederland
- Zie voor stagelopen in het buitenland: stagelopen in het buitenland en werkervaring opdoen op reis
- Zie voor stages en werkervaringsplaatsen op JoHo WorldSupporter: Internships and work experience
Meer over vrijwilligerswerk en vacatures voor: Zingeving zoeken en werkplezier vinden?
- Zie voor vrijwilligerswerk in het buitenland: vrijwilligerswerk in het buitenland doen en projecten steunen
- Zie voor vrijwilligerswerk en projectondersteuning op JoHo WorldSupporter: Volunteering and projects abroad
Meer over werken rond het thema: Zingeving zoeken en werkplezier vinden?
- Voor carrière plannen en je loopbaan kiezen zie: carrièreplanning
- Voor plezier en tevredenheid met je werk zie: werkplezier en energie uit werk
- Voor het buitenland zie: werken in het buitenland en vacatures in het buitenland en werkvakantie en working Holidays
- Voor banen in het buitenland, werken en reizen en zomerbanen op JoHo WorldSupporter zie: jobs, travel and work abroad
- Voor betrokken werkvelden en onderliggende vakgebieden zie elders op deze pagina
Meer over samenvattingen en studiehulp voor: Zingeving zoeken en werkplezier vinden
- Samenvattingen voor Zingeving zoeken en werkplezier vinden: check je studie, vak of boek op JoHo WorldSupporter
- Summaries and study notes voor Zingeving zoeken en werkplezier vinden: check de de engelstalige samenvattingen en studiehulp op JoHo WordSupporter
- Voor een overzicht van de uitgelichte samenvattingen zie samenvattingen en studiehulp: per studie, vak en vakgebied
Meer over studie in het buitenland rond het thema: Zingeving zoeken en werkplezier vinden
- van college volgen, minor halen, master doen, PHD, promotie tot voorbereiding en vertrek: zie studeren in het buitenland en onderzoek doen in het buitenland
- voor taalcursussen zie taalcursus in het buitenland of taalreizen van Chinees tot Spaans leren
- Zie ook: studie in het buitenland verzekeren om te zorgen dat er in het buitenland niets mis gaat en dat je visum kan worden aangevraagd
JoHo Worldsupporter doelstellingen gerelateerd aan: Zingeving zoeken en werkplezier vinden?
- Zie de doelstellingen van JoHo WorldSupporter voor: het versterken van begrip voor andere culturen en personen, het stimuleren van tolerantie in de wereld om je heen, het wereldwijd delen van kennis en knowhow, en het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling in binnen- en buitenland
Vertrekken naar het buitenland
- Bestemming kiezen: zie reis of vakantiebestemming kiezen
- Reis voorbereiden: reizen maken en backpacken in het buitenland
- Spullen inpakken of handig meenemen bij reizen en backpacken
- Lang verblijf voorbereiden: voorbereiden op wonen en lang verblijf in buitenland
Probleemloos wonen of tijdelijk verblijven in het buitenland?
- Gevaar vermijden: check gevaarlijke situaties in het buitenland en noodgevallen op reis voorkomen
- Diefstal voorkomen: check: veilig blijven bij reizen en backpacken?
- Problemen oplossen: check problemen oplossen in het buitenland met bagage, documenten of transport of met mens, natuur en organisaties
- Dieren vermijden: check gevaarlijke dieren en beestjes op reis en in het buitenland
- Ziekte voorkomen: check ziektes op reis voorkomen of je in een ziekenhuis laten behandelen