Solliciteren in het buitenland
Sollicitatiegesprek en stagegesprek: vragen en antwoorden per sector en branche
Welke sollicitatievragen kunnen worden gesteld in de marketing - en communicatiesector?
Welke concrete vragen kunnen gesteld worden in het sollicitatiegesprek?
- Noemt u eens een aantal vakbladen?
- Wat vindt u van de opmaak van de Volkskrant?
- Welke reclameslogan spreekt u aan? En waarom?
- Wat is de functie van pr en voorlichting?
- Kunt het belang aangeven van interne communicatie?
- Welke vakbeurzen heeft u al eens bezocht?
- Wat weet u van budgettering en offertes?
- Kent u een brochure die u aanspreekt?
- Stel er gaat iets fout binnen uw brouwerij. De bierflesjes blijken aan de rand af te brokkelen. Welke acties onderneemt u m.b.t. de benadering van het publiek?
- Stel uw concurrent beschuldigt één van uw producten (stel een wasmiddel) ervan ondeugdelijk te zijn (stel slijtage of gaten in de stof te veroorzaken). Welke acties onderneemt u?
Welke open vragen kunnen gesteld worden in het sollicitatiegesprek?
- Bij een sollicitatiegesprek kan gevraagd worden naar jouw visie op een communicatieplan of -uiting.
- Ook kan er gevraagd worden om zelf een idee voor een plan of aanpak te geven of naar jouw mening over bepaalde beslissingen in het ontwikkelingsproces van een communicatie-uiting of de imagovorming als geheel.
- Kortom: wees goed voorbereid en zorg dat je weet waar de organisatie mee bezig is, welke communicatieproducten ze hebben ontwikkeld en wat jouw (kritisch doch constructieve) mening daarover is.
Welke sollicitatievragen kunnen worden gesteld in de advocatuur?
Welke vragen kunnen gesteld worden in het stage- of sollicitatiegesprek voor de advocatuur of een juridische functie?
- "Heel veel afgestudeerden weten nog niet zo precies wat zij willen en voor welk kantoor zij dat willen nog minder. Wie het nog niet precies weet kan daar maar beter voor uitkomen; zichzelf presenteren en het kantoor het gevoel geven dat hij/zij nog overtuigd moet worden." (mr. J.M. Barendrecht)
- In veel gevallen voer je een sollicitatiegesprek met één of meerdere advocaten die naast hun normale praktijk belast zijn met de werving van nieuwe kantoorgenoten. Naast een kennismaking dient het gesprek voor hen vanzelfsprekend om in een relatief kort tijdsbestek (30-45 minuten) zo veel mogelijk over je te weten te komen. Je zal bestookt worden met vele vragen over jezelf (ieder mens is het product van het leven wat achter hem/haar ligt), over je opleiding en juridische kennis. Men zal trachten te beoordelen of in jou een goed advocaat schuilt, of je over je toekomst - en dus ook over de functie waar je op solliciteert - hebt nagedacht en of je naar de mening van de selecteur(s) binnen de sfeer van het kantoor kunt aarden. Hieronder volgt een - geenszins volledige - bloemlezing uit de verzamelde sollicitatiegesprekken van mensen die je zijn voorgegaan.
- "Als wij sollicitanten kregen telden (...) niet de cijfers (de op grond van de commerciële instelling verwachte inkomsten; red) maar telde de vraag: 'wil hij vechten voor zijn cliënt'." (mw. mr. S. Boekman)
Voorbeeldvragen bij een sollicitatiegesprek in de advocatuur en juridische vacatures
- Vertel eens iets meer over je keuzevakken?
- Wat was de conclusie van je scriptie?
- Heb je vaak tentamens over moeten doen?
- Waarom wil je advocaat worden?
- Waarom heb je uitgerekend bij ons kantoor gesolliciteerd?
- Hoe heb je van ons kantoor gehoord?
- Over welke eigenschappen moet een advocaat naar jouw mening beschikken?
- Beschik je over deze kwaliteiten? Noem eens een aantal goede en slechte eigenschappen van jezelf.
- Wat vind je de leukste/interessantste rechtsgebieden?
- Wat is je oordeel over het "Gegaste Uien-arrest" (HR 7-3-1969, NJ 1969,249)? (Het antwoord "dat wordt voorlopig geen chili con carne eten" lijkt aardig doch zal niet tijdens ieder gesprek evenzeer op waarde worden geschat)
- Wat vond je tijdens je studie de meest/minst boeiende vakken? Waarom?
- Hoe heb je je vakantie de laatste jaren besteed?
- Heb je een studentenstage bij een advocatenkantoor gelopen – heb je ook bij dat kantoor gesolliciteerd?
- Wat was daarvan het resultaat?
- Ben je geabonneerd op een juridisch tijdschrift?
- Zo ja, heb je daar recentelijk nog iets interessants in gelezen?
- Zou je een ontvoerder-moordenaar verdedigen
- Zou je een dictator verdedigen
-
a) wanneer deze een vordering instelt om zijn pensioen doorbetaald te krijgen?
b) voor het directe bevel om gericht te schieten op mensen die de wilden vluchten? - Wat heb je na je afstuderen gedaan?
- Waarom ben je (geen) lid geworden van (uitgerekend) die vereniging?
- Ken je mensen binnen ons kantoor?
- Benetton komt met een zeer afschrikwekkende reclame: hoe reageer je?
-
Let op: geregeld word je geconfronteerd met morele zaken en belangenverstrengelingen:
- Stel het betreft je zwager, stel het is je moeder?
Niet altijd gaat het om het antwoord dat je geeft; veel eerder is belangrijk hoe je tot dat antwoord komt, hoe je het antwoord geeft (c'est le ton qui fait la musique), of je consequent antwoordt en of je je antwoord kunt verdedigen.
"Een sollicitatiegesprek is geen quiz met juiste antwoorden, maar een gesprek waarin men elkaar zo snel mogelijk probeert te leren kennen." (mr. J.M. Barendrecht).
Welke sollicitatievragen kunnen worden gesteld in de financiële sector?
Wat zijn tips voor een sollicitatie bij een bank of een financiële organisatie?
-
Zorg dat je voldoende op de hoogte bent van de functie, de organisatie en de sollicitatieprocedure. De website van de organisatie geeft vaak een inkijkje naar hoe de organisatie zich profileert, en vaak zijn ook documenten zoals jaarverslagen en missiestatements te vinden. Ook nieuwsbronnen en updates op sociale media geven een inkijkje in ontwikkelingen en context van de organisatie. Deze eerste verdieping in de organisatie helpt om goed voorbereid en gemotiveerd een brief te kunnen schrijven, een psychologische test te kunnen maken of een sollicitatiegesprek te voeren.
-
Probeer ook los van de algemene informatie die een afdeling HRM je over een specifieke functie of open sollicitaties kan geven, informatie te krijgen van mensen die al korte of langere tijd bij een bank werken. Schroom niet om goede én minder goede bekenden te bellen. Bijna iedereen vindt het leuk om over z'n werk te vertellen. Daarbij kan het zeer nuttig zijn om ook eens iets te horen over de moeilijke kanten van het werken in het bankwezen of de minder mooie eigenschappen van een bank.
-
Als je hebt besloten heb te reageren op een vacature en de reactie van het bedrijf is dat je 'in de wacht staat', zie dat dan niet als een afwijzende reactie. Blijf contact houden met degene naar wie je de brief schreef en houd jezelf op de hoogte van de ontwikkelingen.
Wij realiseren ons dat de bovengenoemde adviezen heel algemeen zijn en velen zeer bekend in de oren zullen klinken, en zeker niet alleen van toepassing zijn op het bankwezen. Toch hameren wij niet voor niets op het inwinnen van informatie en het 'op de hoogte blijven'.
Het bankwezen is zeer populair. In deze sector geldt meer dan waar ook dat je niet de enige sollicitant bent en het aantal te vergeven banen verhoudingsgewijs laag is. Zelfs als je je gedurende je studie gewapend hebt met relevante bijbanen, commissiewerk en/of buitenlandervaring, dan nog ben je vaak één van de vele goed gekwalificeerde sollicitanten. Je zult er bovenuit moeten zien te springen. Het beschikken over de juiste én over extra informatie is daarbij een begin. Je zult er gemotiveerd door over komen op de (toekomstige!) werkgever. Een bank vindt het altijd positief te merken dat je je in haar verdiept hebt, en op de hoogte bent van de ontwikkelingen en dus een gerichte brief kunt schrijven en een gemotiveerd gesprek kunt voeren.
Tenslotte nog een voorbeeld van wat géén gerichte brief is: een HR medewerker van een bekende bank vertelde dat zij regelmatig brieven ontving met weliswaar de goede adressering, maar in de brief zelf de verkeerde bank genoemd ("Het lijkt me geweldig om voor... te werken!"). Even vergeten de tekst in sollicitatiebrief aan te passen. Wég kans op een sollicitatiegesprek. Pas ervoor op dat het schrijven van een brief geen routinewerk wordt.
Welke sollicitatievragen kunnen gesteld worden in een sollicitatiegesprek of stagegesprek bij een bank of financiële organisatie?
-
Op welke doelgroepen richt onze organisatie zich?
-
Zou onze bank zich ook op andere doelgroepen kunnen richten, hoe zou je dit aanpakken?
-
Wat is voor jou de ideale plaats binnen onze bank?
-
Welke carrière heb je binnen onze bank voor ogen?
-
Welke van jouw eigenschappen passen binnen het bankwezen?
-
Welke van jouw eigenschappen passen binnen onze bank?
-
Welke moeilijke situatie heb je op originele wijze opgelost?
-
Wat vonden je bestuursgenoten jouw slechtste en beste eigenschap?
-
Hoe is je interesse in je huidige studierichting ontstaan?
-
Hoe ben je met jouw studierichting tot de keuze gekomen om bij een bank te gaan werken?
-
Geef een voorbeeld hoe je iemand hebt kunnen overtuigen of van mening hebt kunnen veranderen?
-
Welke financieel-economische literatuur lees je?
-
Welke artikel heb je het laatst gelezen en waar ging dat over?
-
Welke recente ontwikkeling heeft plaatsgevonden binnen het bankwezen?
-
Welk bericht viel je gisteren op op de beurspagina?
-
Ben je bereid om naar het buitenland te gaan/wil je naar het buitenland?
-
Kun je dit motiveren?
Bij de beoordelingen wordt onder meer gelet op zaken als: ben je commercieel en zakelijk, heb je teamgeest, je motivatie voor het bankwezen, je achtergrond, trek je zaken naar je toe, je optreden, je leiderschap, je ondernemingszin en je organisatorische kwaliteiten.
Veel succes !
Solliciteren bij non-profit organisaties en nog's: wat zijn de sollicitatieprocedures en welke sollicitatievragen worden gesteld?
Solliciteren bij non-profit organisaties
Waaruit bestaat in het algemeen de sollicitatieprocedure bij een non-profit organisatie?
-
Naar aanleiding van de ontvangen sollicitatiebrieven, nodigt de organisatie je al dan niet uit voor een eerste gesprek.
-
In dit gesprek wordt er voornamelijk dieper ingegaan op je motivatie, ervaring en competenties. Wat spreekt je aan in de organisatie en waarom zou je de functie willen vervullen?
-
Daarnaast wordt er ook besproken wat er van je verwacht zou worden.
-
Soms wordt er gevraagd tijdens of na de sollicitatie een opdracht uit te voeren. Wat de opdracht precies inhoudt, hangt erg af van de functie maar het kan bijvoorbeeld het schrijven van een projectplan zijn of het schrijven van een persbericht.
-
De meest geschikte kandidaten worden daarna uitgenodigd voor een tweede gesprek. Hier zitten meestal andere mensen bij, zoals de manager of de directeur. In dit gesprek wordt er, behalve ingegaan op je motivatie, ook verder uitgeweid over de arbeidsvoorwaarden en de inhoud van de functie.
-
Na twee gesprekken wordt er meestal een definitieve keuze gemaakt, soms worden er drie gesprekken gevoerd.
Welke soort sollicitatievragen worden gesteld door een non-profit organisatie?
- Wat weet je van onze organisatie?
-
Waarom wil je juist voor deze organisatie werken?
-
Wat motiveert je, wat drijft je om te werken voor een betere wereld?
-
Heb je ervaring met het omgaan met andere culturen?
Wat zijn de sollicitatievragen en tips voor het zoeken naar een baan of stage bij HR, personeelszaken of het uitzendwezen
- Waar moet je aan denken als je solliciteert naar een personeelsfunctie (P&O)?
- Hoe kom je aan een stageplaats op een afdeling personeelzalen P&O)?
- Waar moet je aan denken als je solliciteert binnen het uitzendwezen?
- Welke vragen kunnen nog meer gesteld worden in het sollicitatiegesprek voor een HR functie of medewerker personeelszaken?
Waar moet je aan denken als je solliciteert naar een personeelsfunctie (P&O)?
- Bij het voorbereiden van een sollicitatie en tijdens het gesprek zelf is het heel belangrijk om te achterhalen wat de plaats en de rol van P&O (PZ) is in de organisatie. Dit blijkt bijvoorbeeld al uit de plaats waar de afdeling gehuisvest is. Probeer de 'sfeer te proeven' en daarop in te spelen.
- Probeer tijdens een gesprek ook affiniteit met het product/dienst van de organisatie te tonen. PZ vervult vaak een belangrijke rol in de uitstraling van het product/dienst, zowel naar buiten toe, als naar het eigen personeel.
Hoe kom je aan een stageplaats op een afdeling personeelzalen P&O)?
- Veel stageplaatsen worden gevonden door via via contacten te leggen. Dat is nog altijd de meest effectieve methode om bij een organisatie binnen te komen.Een andere methode is het schrijven van een stageverzoek. Schrijf niet zomaar een algemene brief, maar probeer in te spelen op de behoeften. Kom bij voorkeur met een concreet voorstel/opdracht voor de dag, waarbij je bijvoorbeeld inspeelt op actuele ontwikkelingen in het werkveld.
Voorbeeldvragen
- Vraag: In de vakbladen en websites op het gebied van personeel en organisatie is al geruime tijd een discussie gaande over de vraag: wat is nu eigenlijk het nut, de waarde van een afdeling PZ? Hoe denk jij daar zelf over? Probeer hier je standpunt in te bepalen.
- Vraag: at is je visie op de (actuele) ontwikkelingen op het terrein van personeel en organisatie? Wat heeft dit voor een consequenties voor de rol van PZ?
- Zie hieronder meer vragen
Waar moet je aan denken als je solliciteert binnen het uitzendwezen?
- In het algemeen vinden er in de uitzendbranche vrij uitgebreide sollicitatieprocedures plaats.
- Na de eerste selectie vinden vaak uitgebreide selectierondes plaats bij psychologische adviesbureaus.
- De werving gebeurt vaak via advertenties (online en print) of door middel van de vacatureborden in het uitzendbureau zelf.
- De grote bureaus hebben de laatste jaren regelmatig landelijke wervingscampagnes opgezet. Daarin werden kandidaten verzocht telefonisch te reageren of een uitgebreid sollicitatieformulier in te vullen.
- Maar open solliciteren blijkt altijd nog een effectieve methode. Wanneer je interesse hebt in een functie als consulent, kan je een brief naar de afdeling personeelszaken van het betreffende uitzendbureau mailen of bellen naar het hoofdkantoor van het betreffende bedrijf.
Sollicitatietip van een intercedent
- "Je kunt als je interesse hebt om bij een uitzendbureau te werken natuurlijk ook de stoute schoenen aantrekken en een uitzendbureau bij jou in de buurt binnen stappen. Realiseer je wel goed dat elk contact met het uitzendbureau vaak al de eerste vorm van selectie is. Zorg ervoor dat je (in elke fase van de selectie) kunt vertellen waarom je juist bij dat uitzendbureau wil werken. Je moet je klantgerichtheid kunnen aantonen en bewijzen dat je klanten binnen kunt halen. Tenslotte is het in elke fase van de selectie heel belangrijk om je commerciële ervaring/affiniteit te benadrukken."
Sollicitatie-ervaringen
- "Naar aanleiding van mijn sollicitatieformulier werd ik uitgenodigd voor een testdag die werd verzorgd door een psychologisch adviesbureau. Ik moest onder andere, met een camera voor me neus, een speech van vijf minuten houden, waarin ik mezelf presenteerde. Hierna volgde een intensief gesprek met een psycholoog naar aanleiding van mijn sollicitatieformulier. Verder werden er op deze dag capaciteitentesten afgenomen. Het ging met name om rekenvaardigheid en administratieve capaciteiten. De uitslag van de test was voor mij positief en ik werd uitgenodigd voor een gesprek met de vestigingsmanager en iemand van personeelszaken. Dit gesprek had meer de vorm van een 'gewoon' sollicitatiegesprek. Ze vroegen me onder andere waarom ik juist bij dat uitzendbureau wilde gaan werken etc. Hierna werd ik opnieuw uitgenodigd voor een uitgebreide testdag. Ditmaal kwamen onder andere de persoonlijkheidsvragenlijst, de intelligentietest en de commerciële inzichttest aan de orde. Verder moest ik een klachtengesprek voeren. Als je solliciteert voor een functie als consulent B of C worden ook je verkoopgesprekstechnieken getest.
- In het algemeen kun je op zo'n testdag vrij concrete opdrachten verwachten. Bij mijn sollicitatie was er bijvoorbeeld een opdracht waarin je een aantal zaken over jezelf op papier moest zetten; 'hoe zie je je eigen toekomst', 'hoe zie je jezelf binnen dit uitzendbureau functioneren' etc. Je moest de bekende 'postbakoefening' doen. Hierin wordt de situatie nagebootst dat je een hele stapel post binnen een bepaalde tijd krijgt te verwerken. De tijd is te beperkt om alles grondig door te nemen. Hoe ga je daar mee om? Waar leg je de prioriteiten? Wat draag je over?... Er was ook een opdracht om zakelijke brieven te schrijven.
- Tip: Een goede voorbereiding (opbouw van brieven, standaardeisen etc.) kan je al een heel eind op weg helpen. Bij twee bureaus werd mijn commerciële inzicht getest aan de hand van een aantal meerkeuzevragen. Bijvoorbeeld: 'Hoe zou je reageren als je weet dat het product dat je verkoopt over twee weken goedkoper wordt? Ga je direct alle klanten bellen. Probeer je zoveel mogelijk te verkopen. Ga je alleen de belangrijkste klanten bellen. Of doe je helemaal niets met dit bericht?' Een andere vraag luidde: 'Hoe kun je er voor zorgen dat het product dat je verkoopt opvalt?' En 'waaraan kun je merken dat iemand een vaste klant is?' Bij een sollicitatie bij Randstad werd er ook een case voorgelegd: 'Stel je werkt op een kleine vestiging. Een collega meldt zich plotseling ziek... Hoe reageer je daarop? Hoe regel je dat zo, dat het belangrijkste werk toch doorgaat, etc.? (NB wat vind je belangrijk!)'
Sollicitatievraag
- Een veelgestelde vraag tijdens sollicitatiegesprekken in deze branche is: 'Hoe praat je je binnen bij een bedrijf dat al jaren met de concurrent samenwerkt?'
Tip
- Denk eraan dat je in de uitzendbranche te maken kunt krijgen met een concurrentiebeding. Als je eenmaal bij een uitzendbureau werkzaam bent, is het niet altijd eenvoudig om daarna 'bij de concurrent' werk te vinden."
Welke vragen kunnen nog meer gesteld worden in het sollicitatiegesprek voor een HR functie of medewerker personeelszaken?
- Welke websites op het gebied van personeel en organisatie ken je?
- Wat is het laatste artikel dat je hebt gelezen?
- Wat is je zienswijze op het gebied van het motiveren van personeel?
- Wat weet je van de cultuur van ons bedrijf en waarom denk je daarin te passen?
- In hoeverre denk je mensenkennis te hebben en kun je hiervan voorbeelden geven?
- Veel mensen zeggen graag met mensen te willen werken, maar kun je aangeven wat je daar specifiek in aantrekt?
- Stel, er komt een medewerker binnen die vertelt niet lekker in het vel te zitten vanwege persoonlijke omstandigheden. Wat doe je?
- En als deze medewerker op een zeer belangrijke opdracht zit die eigenlijk die week af moet?
- En als de hond van de medewerker is overleden?
- Wat is je persoonlijke visie op personeelsbeleid?
- Over welke eigenschappen denk je te beschikken die jou tot goede personeelsfunctionaris/een goede consultant maken?
- Je zegt creatief te zijn, kun je een voorbeeld geven?
- Wat vindt men van jou een mindere eigenschap?
- Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
- Je moet met verschillende soorten mensen om kunnen gaan, hoe denk je dit te gaan doen?
- Uit je cv blijkt dat je hoofdzakelijk met studenten (voornamelijk met een bepaalde achtergrond) bent omgegaan.
- Welke van je eigenschappen gaan in deze functie moeilijkheden opleveren?
- Geef eens een korte schets van de arbeidsmarkt en de recente trends?
- Je sociale capaciteiten blijken niet voldoende uit je cv, kun je hierover meer vertellen?
- Uit wat voor gezin kom je?
- In je cv staan een aantal sociale activiteiten, kun je hierover iets meer zeggen?
- Wat zijn je ervaringen met het inschatten van andere mensen?
- Schetst eens je toekomstige carrièrepad?
- Stel, ik ben een werknemer en je moet mij ontslaan, kun je dit naspelen?
- Stel, ik kom op sollicitatiegesprek en ik ben zeer moeilijk te doorgronden, wat doe je om toch tot mij door te dringen?
- Je bent eigenlijk wel verrekte zenuwachtig, is dat wel vaker zo?
- Nee? Waarom moet ik dat geloven?
Au pair worden in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Dieren verzorgen en natuur beschermen in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland bij events en in de entertainment in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in de fysiotherapie en revalidatie zorg in het buitenland via betaald werk, stage en vrijwilligerswerk
Jurist en juridische werkzaamheden in het buitenland via betaald werk, stage en vrijwilligerswerk
Lesgeven in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Maatschappelijk dienstverlener en sociaal werk in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Online werken vanuit het buitenland als digital nomad of working nomad
Werken in de outdoor en sportmanagement in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Personeelsmedewerker en arbeidsbemiddeling in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Psycholoog en coach in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Reisleider en reizen begeleiden in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in het toerisme en de reissector in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken als onderzoeker en in de wetenschap in het buitenland via betaald werk, stage en vrijwilligerswerk
Werken bij een internationale organisatie of non-profit instelling in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in een lodge, ecohotel of safaricamp via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in een hotel of hostel in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in de marketing en communicatie in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in de bouw, ict, techniek en transport in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in de wintersport via betaald werk, stage en vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland bij een helpdesk of call center via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland als duikinstructeur of divemaster via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland bij een skischool als skileraar of snowboardinstructeur via betaald werk, stage en vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland in een bar, cafe, club, discotheek of restaurant via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland met kinderen en jongeren via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland op het gebied van management en organisatie via betaald werk, stage en vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland op het gebied van beleid en bestuur via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken op een camping, glamping, kampeerboerderij of resort in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken op een boerderij in het buitenland en fruit plukken via betaald werk, stage en vrijwilligerswerk
Werken op een cruiseschip of zeiljacht in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken op een zomerkamp en activiteiten begeleiden in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken op het gebied van milieu en duurzaamheid in het buitenland via betaald werk, stage of vrijwilligerswerk
Werken met een working holiday visum en werkvakanties in het buitenland
Vrijwilligerswerk in het buitenland doen en vacatures voor vrijwilligerswerk
Stage in het buitenland en vacatures voor stagelopen in het buitenland
TEFL cursus volgen en Engelse les geven in het buitenland
Werken in zorg en medische werk in het buitenland via betaald werk, stage en vrijwilligerswerk
Werken in het buitenland
Relaties van het thema 'Solliciteren in het buitenland'
![]() |
Part-time work at JoHo: Author of JoHo summaries & Choice assistance JoHo is continuously looking for authors JoHo works with authors who have completed and understood the subjects and subjects at an earlier stage and who are therefore... |
![]() |
Paid work abroad: what is it, why should you do it and where is the best place to go? What is paid work abroad? Paid work abroad means that you have a temporary or permanent job with a foreign employer or that you have been sent abroad by a... |
![]() |
Kom werken als leerkracht Nederlands binnen een wereldwijd netwerk van Nederlandse en internationale scholen Kom werken als leerkracht Nederlands binnen een wereldwijd netwerk van Nederlandse en internationale scholen Wat hou je er aan over? Improviseren Ervaring met... |
Hoe vind je een goede en dekkende verzekering die past bij je activiteiten in het buitenland
JoHo adviseert iedereen die naar het buitenland vertrekt om te zorgen dat:
- ze een verzekering nemen die voor de passende periode en vóór vertrek is afgesloten.
- ze een verzekering nemen die geldig is voor de leeftijd, de nationaliteit en de woonplaats van de verzekerde.
- ze een verzekering nemen die geldig is in het gebied waar ze gaan reizen of wonen.
- ze voldoende verzekerd zijn voor de sporten en activiteiten die ze gaan uitoefenen.
- ze verzekerd zijn voor SOS hulpverlening en voor vervroegde terugkeer voor als er iets met hen gebeurt, of met de directe familie.
- ze medische kosten tot de kostprijs (wat het daadwerkelijk kost) verzekeren, en niet alleen voor de standaard kosten. In de meeste landen zijn de zorgkosten hoger dan in Nederland.
- ze hun bagage verzekeren of voldoende voorzorgmaatregelen nemen tegen diefstal of beschadiging.
- ze zich goed verzekeren tegen particuliere aansprakelijkheid.
- ze goed verzekerd zijn voor ongevallen.
- ze zich alleen voor rechtsbijstand verzekeren als daar direct aanleiding voor is, tenzij de dekking al automatisch in de verzekering is meegenomen.
- ze zich voor arbeidsongeschiktheid verzekeren als ze voor langere tijd gaan werken
Wat kan je verzekeren als tijdelijk naar het buitenland gaat?
- Voor een backpackverzekering: check backpacken verzekeren
- Voor een digital nomadverzekering: check nomads en ondernemers verzekeren
- Voor een reisverzekering: check je reis en rondreis verzekeren
- Voor een sportverzekering: check sport en avontuur verzekeren
- Voor een studieverzekering: check studeren in het buitenland verzekeren
- Voor een stageverzekering: check stage in het buitenland verzekeren
- Voor een werkverzekering: check betaald werk in het buitenland verzekeren
- Voor een vrijwilligersverzekering: check vrijwilligerswerk in het buitenland verzekeren
- Voor een vakantieverzekering: check je vakantie en verre reizen verzekeren
- Voo een ziektekostenverzekering: check ziektekosten in het buitenland verzekeren
Wat kan je verzekeren als je voor langere tijd naar het buitenland gaat?
- Voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering: check arbeidsongeschiktheid verzekeren
- Voor een emigratieverzekering: check wonen in het buitenland verzekeren
- Voor een huis en inboedelverzekering: check huis en inboedel verzekeren
- Voor een overbruggingsverzekering: check overbrugging bij emigratie verzekeren
- Voor een tussentijdse huis en inboedelverzekering in Nederland: check huis in Nederland verzekeren
Vertrekken naar het buitenland
- Bestemming kiezen: zie reis of vakantiebestemming kiezen
- Reis voorbereiden: reizen maken en backpacken in het buitenland
- Spullen inpakken of handig meenemen bij reizen en backpacken
- Lang verblijf voorbereiden: voorbereiden op wonen en lang verblijf in buitenland
Probleemloos wonen of tijdelijk verblijven in het buitenland?
- Gevaar vermijden: check gevaarlijke situaties in het buitenland en noodgevallen op reis voorkomen
- Diefstal voorkomen: check: veilig blijven bij reizen en backpacken?
- Problemen oplossen: check problemen oplossen in het buitenland met bagage, documenten of transport of met mens, natuur en organisaties
- Dieren vermijden: check gevaarlijke dieren en beestjes op reis en in het buitenland
- Ziekte voorkomen: check ziektes op reis voorkomen of je in een ziekenhuis laten behandelen
Meer over competenties en vaardigheden rond het thema Solliciteren in het buitenland?
- voor competenties en vaardigheden verbeteren zie: je kwaliteiten verbeteren en versterken in binnen- en buitenland
- voor competenties en vaardigheden per studiegebied of werkveld zie: competenties en vaardigheden om te leren, te werken en te leven
Meer over organisaties en vacatures voor: Solliciteren in het buitenland?
- voor werken in het buitenland: zie werken in het buitenland en vacatures in het buitenland
- voor functies, rollen en werkzaamheden zie: functies en werkzaamheden tijdens je baan, stage of vrijwilligerswerk in het buitenland
Meer over stages en vacatures voor: Solliciteren in het buitenland?
- zie voor stagelopen in nederland: praktijkstage en afstudeerstage in Nederland
- Zie voor stagelopen in het buitenland: stagelopen in het buitenland en werkervaring opdoen op reis
- Zie voor stages en werkervaringsplaatsen op JoHo WorldSupporter: Internships and work experience
Meer over vrijwilligerswerk en vacatures voor: Solliciteren in het buitenland?
- Zie voor vrijwilligerswerk in het buitenland: vrijwilligerswerk in het buitenland doen en projecten steunen
- Zie voor vrijwilligerswerk en projectondersteuning op JoHo WorldSupporter: Volunteering and projects abroad
Meer over werken rond het thema: Solliciteren in het buitenland?
- Voor carrière plannen en je loopbaan kiezen zie: carrièreplanning
- Voor plezier en tevredenheid met je werk zie: werkplezier en energie uit werk
- Voor het buitenland zie: werken in het buitenland en vacatures in het buitenland en werkvakantie en working Holidays
- Voor banen in het buitenland, werken en reizen en zomerbanen op JoHo WorldSupporter zie: jobs, travel and work abroad
- Voor betrokken werkvelden en onderliggende vakgebieden zie elders op deze pagina
Meer over samenvattingen en studiehulp voor: Solliciteren in het buitenland
- Samenvattingen voor Solliciteren in het buitenland: check je studie, vak of boek op JoHo WorldSupporter
- Summaries and study notes voor Solliciteren in het buitenland: check de de engelstalige samenvattingen en studiehulp op JoHo WordSupporter
- Voor een overzicht van de uitgelichte samenvattingen zie samenvattingen en studiehulp: per studie, vak en vakgebied
Meer over studie in het buitenland rond het thema: Solliciteren in het buitenland
- van college volgen, minor halen, master doen, PHD, promotie tot voorbereiding en vertrek: zie studeren in het buitenland en onderzoek doen in het buitenland
- voor taalcursussen zie taalcursus in het buitenland of taalreizen van Chinees tot Spaans leren
- Zie ook: studie in het buitenland verzekeren om te zorgen dat er in het buitenland niets mis gaat en dat je visum kan worden aangevraagd
JoHo Worldsupporter doelstellingen gerelateerd aan: Solliciteren in het buitenland?
- Zie de doelstellingen van JoHo WorldSupporter voor: het versterken van begrip voor andere culturen en personen, het stimuleren van tolerantie in de wereld om je heen, het wereldwijd delen van kennis en knowhow, en het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling in binnen- en buitenland